Share

Perdelele si draperiile pentru o amenajare. Cateva sfaturi.

Perdelele si draperiile pentru o amenajare. Cateva sfaturi.

__Perdelele și draperiile completează spațiul unui camere, iar alegerea lor este destul de importanta. Culorile si modelul perdelelor și draperiilor trebuie să țină cont de culorile si de formele din spatiul amenajat. Culorile pereților, mobilei si a altor accesorii îți vor da o idee ce ar trebui sa alegi pentru a defini un spatiu. Perdelele și draperiile, in general, trebuie să urmărească aceeași linie, materialele să se potrivească, iar nuanțele să fie apropiate sau în contrast frumos cu restul texturilor alese in compozitie. Pentru un dormitor in general trebuie sa degaje  o amosfera intima, așa că prima optiune sunt draperiile din bumbac și perdelele din material fin și moale, cu texturi voalate si usoare. Cele din bucătărie ar trebui să fie in principal cu culori  deschise, de obicei bucătăria este un loc unde se adună familia la masă și este nevoie de lumină. La bucătărie cele mai de efect sunt draperiile scurte, nu prea incarcate, pentru a nu acapara vizual compozitia spatiului. În loc de perdea, mai exista optiunea unei jaluzele; ori modelul clasic, ori modelul „giorno/ notte” care noua ne place mai mult pentru ca ne putem juca cu intensitatea luminii indiferent daca afara e soare sau innourat. 

__ Anul acesta, pentru zonele de living, vom aborda o forma a perdelelor mai aerisita, nu neaparat albe, cu o textura, naturala, sifonata (in, mătase, bumbac). Draperiile vom incerca sa le definim in proiecte nu doar ca simplu obiect decorativ, pentru ca in principiiu draperia este folosita la a face intuneric in dormitor dar nu si in zonele de zi. 

O draperie si o perdea se alege in functie de stilul casei.

__Este o regula de care trebuie tinut cont in orice proiect oricat de mic ar fi. Fiecare casă are propriul stil, stil ce rezultă din alegerea și așezarea într-o armonie perfectă a tuturor elementelor componente ale decorului. Pentru stilul clasic se folosesc materiale cu model baroc, floral, și texturi precum taftaua, catifeaua sau mătasea. Stilul modern poate fi obținut cu ajutorul materialelor cu imprimeuri geometrice sau cu dungi.

Alegerea draperiei si perdelei in functie de destinatia si rolul ei.

Fiecare spațiu al locuinței are specificul lui. Este foarte important să fim la fel de atenți și atunci când diferite obiecte cum ar fi piesele de mobilier, parchet, iluminat, texturi sau tapet, dar și atunci când cumpărăm perdelele si draperiile. Pentru camerele de copii, cele mai recomandate sunt materialele bogate coloristic și un atuu in plus fiind si cele tematice cele tematice( modele cu flori, peisaje, jucarii, personaje). În birou, cel mai bine merg materialele simple, uni, culori calde, iar în dormitor, perdelele fine, diafane, cu un design atractiv, și draperiile opace. Perdelele destinate livingului trebuie să fie vaporoase, luminoase și cât mai elegante, asortate, bineînțeles, cu mobila și restul decorului.

Perdelele şi draperiile copleteaza spatiul locuit, reprezentând o mică parte din personalitatea proprietarilor. Totodată, îndeplinesc şi un important rol funcţional. Intr-un proiect de amenajare, ele sunt alese şi montate ultimele, fiind punctul de final a unei amenajari reusite.

Foto: Pinterest DB

Share post:

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.