Share

Cum alegi mobila pentru un apartament de dimensiuni mici?

Cum alegi mobila pentru un apartament de dimensiuni mici?

–-Spatiul insuficient reprezinta o problema in amenajarea unui apartament de dimensiuni mici, in contextul in care alegerea se face in functie de un buget. Lipsa spatiului vine, insa, la pachet cu o alta problema: alegerea mobilierului potrivit, care sa dea impresia de spatiu in locuinta ta, fara sa faca nici un pic de rabat de la utilitate. Iata cateva idei pentru a avea o viziune mai clara asupra acestui aspect legat de mobila:
Masa pliabila reprezinta o solutie ingenioasa pentru a economisi spatiul din bucatarie. Atunci cand gatesti, masa poate fi pliata la perete, iar cand mananci, ea poate fi „intinsa” pentru a avea suficient spatiu pentru patru sau mai multe persoane. Scaunele pliabile sunt si ele foarte utile intr‐un apartament de mici dimensiuni si intr-un anumit context al amenajarii. Cumpara un pat dublu cu sertare pe ambele parti pentru utilizarea la maximum a spatiului disponibil. In plus, spre deosebire de canapelele cu lada care sunt greu de manevrat, accesul la aceste sertare este usor.

Daca bucataria este mica, ea nu trebuie sa fie si lipsita de personalitate. Rafturile de carti, fotografiile de familie, colectia de farfurii traditionale, ulcioarele si sfesnicele se potrivesc foarte bine. Nu uita ca orice lucru specific unei astfel de incaperi poate deveni un obiect decorativ, daca nu creeaza senzatia de aglomerare si de haos. Renunta la dulapurile si dressing-urile obisnuite si alege constructia unor dulapuri incastrate in nisele din pereti. Depozitarea pe verticala reprezinta una dintre cele mai obisnuite strategii de eficientizare a spatiului inlocuintele mici. Alegerea culorilor deschise pentru mobilier, reprezinta un atuu important, usile din sticla transparenta sau mata ale bibliotecii si chiar ale dulapurilor de bucatarie contribuie si ele la marirea vizuala a spatiilor mici.

Share post:

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.